luni, 31 martie 2014

Papricaş cu carne de pui

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.


Papricaş cu carne de pui 


Reţeta – Papricas cu carne de pui  - se prepara folosind ingredientele; carne, pui, ceapa, faina, boia, smantana, sare.  
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

duminică, 30 martie 2014

Gulaş cu carne de pui

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.


Gulaş cu carne de pui


Reţeta – Gulas cu carne de pui  - se prepara folosind ingredientele; carne, pui, ulei, smantana, chimen .  
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

Macaroane cu carne de vită

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.


Macaroane cu carne de vită


Reţeta – Macaroane cu carne de vita - se prepara folosind ingredientele;carne, vita, macaroane, unt, ulei, ceapa, cascaval, tomate.  
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

sâmbătă, 29 martie 2014

Pasta din stavrid

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.


Pasta din stavrid 


Reţeta – Pasta din stavrid - se prepara folosind ingredientele; peste, stavrid, oua, lamaei, margarina, tarhon.  
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

joi, 27 martie 2014

Salata a la rus

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.


Salata a la rus 


Reţeta – Salata a la rus - se prepara folosind ingredientele; cartofi, morcovi, mazare, mustar, patrunjel.  
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

miercuri, 26 martie 2014

Griş cu frişcă şi fructe confiate

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Griş cu frişcă şi fructe confiate 


Reţeta – Griș cu frisca si fructe confiate - se prepara folosind ingredientele; griș, frisca, lapte, zahar, fructe.  
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

marți, 25 martie 2014

Salată din sfeclă roşie

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Salată din sfeclă roşie 


Reţeta – Salata din sfecla rosie - se prepara folosind ingredientele; sfecla rosie, otet, ulei, hrean, zahar, sare.  
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

Salată orientală de vară

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Salată orientală de vară 


Reţeta – Salata orientala de vara - se prepara folosind ingredientele; cartofi, ceapa, castraveti, patrunjel, ardei, rosii, oua.  
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

duminică, 23 martie 2014

Chifteluţe din stavrid

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Chifteluţe din stavrid 


Reţeta – Chiftelute din stavrid - se prepara folosind ingredientele; cartofi, peste, stavrid, ulei, ceapa, patrunjle, piper.  
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

Chifteluţe din cartofi

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Chifteluţe din cartofi 


Reţeta – Chiftelute din cartofi - se prepara folosind ingredientele; cartofi, oua, ceapa, patrunjel, piper.  
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

sâmbătă, 22 martie 2014

Ardei umpluţi cu carne de vită

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Ardei umpluţi cu carne de vită 


Reţeta – Ardei umpluti cu carne de vita - se prepara folosind ingredientele; carne, vita, ardei, orez, marar, ceapa, piper.  
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

vineri, 21 martie 2014

Sarmale din carne de porc în foi de varză cu orez şi arpacaş

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Sarmale din carne de porc în foi de varză cu orez şi arpacaş 

Reţeta – Sarmale din carne de porc in foi de varza cu orez si aprapas - se prepara folosind ingredientele; carne, vita, porc, varza, orez, arpacs, ceapa, boia, cimbru.  
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

miercuri, 19 martie 2014

Rulada din legume şi carne de vită

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Rulada din legume şi carne de vită 

Reţeta – Rulada din legume si carne de vita - se prepara folosind ingredientele; carne, vita, cartofi, oua, patrunjel, pesmet.  
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

Salata orientală de iarnă

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Salata orientală de iarnă 

Reţeta – Salata orientala de iarna - se prepara folosind ingredientele; cartofi, ceapa, castraveti, gogosari.  
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

marți, 18 martie 2014

Salată de căpşuni

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Salată de căpşuni 


Reţeta – Salata de capsuni - se prepara folosind ingredientele; capsuni, zahar, lichior, frisca,
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

duminică, 16 martie 2014

Friptură din carne de pui cu sos de legume

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Friptură din carne de pui cu sos de legume 


Reţeta – Friptura din carne de pui cu sos de legume - se prepara folosind ingredientele; carne, pui, legume, pasta tomate, morcovi, telina, patrunjel
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

sâmbătă, 15 martie 2014

Budincă din ficat de pui

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Budincă din ficat de pui 

Reţeta – Budincă din ficat de pui - se prepara folosind ingredientele; carne, pui, ficat, faina, lapte, oua, sare, ceapa.
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

Friptură tocată

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.


Friptură tocată 


Reţeta – Friptura tocata - se prepara folosind ingredientele; carne, vita, porc, cartofi, ceapa, oua.
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

joi, 13 martie 2014

Friptură din carne de pui la tavă cu legume

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.


Friptură din carne de pui la tavă cu legume


Reţeta – Friptura din carne de pui la tava cu legume - se prepara folosind ingredientele; carne, pui, legume, morcovi, ceapa, usturoi.  
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

miercuri, 12 martie 2014

Friptură breze din carne de pui cu ciuperci

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.


Friptură breze din carne de pui cu ciuperci


Reţeta – Friptura breze din carne de pui cu ciuperci - se prepara folosind ingredientele; carne, pui, ciuperci, morcvoi, patrunjel, telina, ceapa, usturoi
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

Anghemacht din carne de pui

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Anghemacht din carne de pui 


Reţeta – Anghemacht cu carne de pui - se prepara folosind ingredientele; carne, pui, morcovi, ceapa, cartofi, lamaie.
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

marți, 11 martie 2014

Chiftele din carne de vita

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Chiftele din carne de vita

Reţeta – Chiftele din carne de vita - se prepara folosind ingredientele; carne, vita, cartofi, paine, ceapa, oua, patrunjel, usturoi.
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

sâmbătă, 8 martie 2014

Inimă de porc la grătar

Reţete, gramaje şi mod de prepararea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Inimă de porc la grătar


Reţeta – Inima de porc la gratar - se prepara folosind ingredientele; inima, porc, ulei, sare. 
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

joi, 6 martie 2014

Salată de castraveţi muraţi

Reţete, gramaje şi mod de prepararea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Salată de castraveţi muraţi


Reţeta – Salata de castraveti murati - se prepara folosind ingredientele; castraveti, ulei, marar. 
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

miercuri, 5 martie 2014

Vrăbioară de vită la grătar

Reţete, gramaje şi mod de prepararea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Vrăbioară de vită la grătar 

Reţeta – Vrabioara de vita la gratar - se prepara folosind ingredientele; carne, vita, vrabioara, sos, cimbru, sare. 
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

marți, 4 martie 2014

Friptură înăbuşită de miel

Reţete, gramaje şi mod de prepararea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Friptură înăbuşită de miel 

Reţeta – Friptura inabusita de miel - se prepara folosind ingredientele; carne, miel, morcovi, ceapa, telina, usturoi. 
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

luni, 3 martie 2014

Pui la frigare

Reţete, gramaje şi mod de prepararea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Pui la frigare 


Reţeta – Pui la frigare - se prepara folosind ingredientele; carne, pui, usturoi, sare. 
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

duminică, 2 martie 2014

Pulpă de berbec cu fasole boabe

Reţete, gramaje şi mod de prepararea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Pulpă de berbec cu fasole boabe


Reţeta – Pulpa de berbec cu fasole boabe - se prepara folosind ingredientele; carne, berbec, fasole, usturoi, morcovi, patrunjel, ceapa. 
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

Berbec cu varză

Reţete, gramaje şi mod de prepararea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Berbec cu varză 


Reţeta – Berbec cu varză - se prepara folosind ingredientele; carne, berbec, ceapa, varza, tomate, rosii. 
Retetele prezentate pe retetarerestaurante.blogspot.com cuprind gramaje, valori nutritive, valori energetice si calorice omologate. Reţete folosite pentru preparatele din restaurante, sau alte unităţi de alimentaţie publică. Cantităţile sunt pentru 10 sau pentru 100 de porţii. De remarcat că, în majoritatea cazurilor, la 100 de porţii se folosesc cantităţi mai reduse de ingrediente, aceasta fiind un avantaj pentru bucătarii care cunosc reţetele, pentru restaurante sau pentru cei care organizează nunţi sau botezuri.

sâmbătă, 1 martie 2014

Utilizarea cărnii de porc, vită sau mânzat pe grupe în mancare

Reţete, gramaje şi mod de prepararea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Utilizarea cărnii de porc, vită sau mânzat pe grupe în mancare 

Urmăriţi mai jos ce fel de carne din porc, vită sau mânzat sunt recomandate pentru a fi folosite la anumite tipuri de preparate.

Metoda de determinarea a valorii calorice şi nutritive a preperatelor culinare

Reţete, gramaje şi mod de prepararea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.

Metoda de determinarea a valorii calorice şi nutritive a preperatelor culinare 

Proteinele, lipidele sau grăsimile, glucidele dau valoarea energetică a unui preparat. Acesta este calculată după echivalentul caloric pe care-l au componenate şi sunt exprimate în calorii pe gram de produs.

Tabele de compoziţie a produselor alimentare – conţinutul în protide, lipde, glucide

Reţete, gramaje şi mod de prepararea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.


Tabele de compoziţie a produselor alimentare – conţinutul în protide, lipide, glucide, calorii 


Conţinutul în protide, lipide şi glucide, din tabelele de compoziţie a produselor alimentare se calculează în grame la 100 de grame de aliment consumabil.

Indicaţii tehnice de prelucrare culinară

Reţete, gramaje şi mod de preperarea a meniurilor pentru restaurante. Reţetare omologate.


Indicaţii tehnice de prelucrare culinară 

Indicaţiile de prelucrare culinară sunt necesare pentru cei care sunt angajaţi în alimentaţia publică, coordonatori sau bucătari implicaţi direct în prelucrare.